Thursday, 5 November 2015

Hati

Assalamualaikum wbt. 

"Fai! Free? Can we talk?"

"Nape beb? selalunya bila kau text aku macam ni.. Macam ada problem je?"

"Taktahulah Fai nak cakap macam mana. Its hard! Aku dah cuba, even aku dah balik dari langkawi 2 months dah.. Aku ingat aku boleh lupa semua benda, sebab aku rasa aku dah buang benda tu dekat langkawi dan aku rasa aku nak diri aku yang dulu balik. Aku rasa, aku kerap down lately ni. Semua benda jadi slow, aku rasa aku macam tak dekat dengan sesiapa..."

"Dulu kau tak macam ni beb, dulu anything happen pun kau boleh go with the flow, kau boleh jadi manusia yang kuat, manusia yang kau boleh hadap all things yang datang.. Sejak bila kau pandai mengalah.. Sifat down kau tu bukan sekarang je, dari dulu lagi memang dah teruk pun.. Beb, life is beautiful, accept the fact yang kau memang tak boleh buang pun.. Even kau terbanglah sampai ke New York sekali pun, tetap ada sampai bila-bila Beb... "

"Aku rasa makin worst bila aku sendiri tak pandai nak kawal fikiran aku.. Aku terlalu banyak berfikir, itu dan ini semua aku fikir. Lately ni lagi aku terasa, semua benda yang berlaku pantas gila. Once benda ni jadi, waktu aku sendiri dalam keadaan yang memang tidak bersedia.. Aku tak just hadap benda ni dah lama.. Dulu aku rasa perkara ni tak berlarutan sikit pun.. Even ak fikir masa tu lah last and aku teruskan apa yang perlu aku teruskan..."

Gambar Sekadar Hiasan


"Kau nangis beb? Hahaha."

"Kalau aku cakap, bila aku terfikir aku akan menangis, kau percaya?"

"HAHA! Dah itu memang sifat kau pun.. Beb! Benda ni mudah je.. Tak susah pun kau nak handle, sebenarnya benda ni semua ada pada kau, cuma macam mana kau nak handle masalah-masalah macam ni.. Aku tau kau kuat.. Kuat dari apa yang kau sendiri sangka.. Beb, menjauhkan diri dari kawan-kawan kau pun sebenarnya bukanlah jalan paling tepat pun.. I think kau need vaccay tapi bukan pergi dengan orang lain. Just go anywhere alone! Buang semua benda yang ganggu kau tu beb! Beb aku prnah lalui benda macam ni dulu! Bukan senang tau.. Bukan senang kau nak lalui benda-benda ni.. Kuatlah, sampai satu masa ni, semua akan natural balik macam biasa. Beb! Hard to say, but I know you strong enough.. Believe me! you so strong..."

"Thanks Fai!. Thanks.. "

'Tu me manques'

No comments:

Post a Comment