Friday, 21 March 2014

Cerita Selekeh

Assalamualaikum WBT :)

Hi 26 ! Macam tak percaya dah nak masuk 26 tahun. Nombor yang agak besar! Alhamdulilah, semester baru dah mula. Hujung minggu ni kembali ke Puncak Perdana, bukan menuju puncak. Alahai, cuti semester dah habis. Nak ingat kisah lama! Beria-ia saya melalak dekat bahu salah seorang teman ni, memikirkan exam pada esok harinya, masa tu sibuk dengan perjuangan sebagai anak muda. Hehe. Exam pun ke laut, buku ke tengah lautan, nota semua tertinggal dekat tanjung piai. Ekh -.- Tanjung Piai kisah tu lama, tempat memendam rindu. Haha. Ceeiii~ Back to story! Redha jelah result keluar nanti. Jadikan cerita, seronoklah jadi pengacara majlis hingga lupa exam yang baru je beberapa jam berlalu. Nah! Tiba-tiba esoknya baru teringat, sampailah ke hari result nak keluar! Jeng.. Jeng.. Jeng.. Lulus Kau Jah! Sujud syukur! Tak payah nak repeat paper dah. Rasa bersyukurlah jugak, cuma pointer jatuh ler sikit. Its okay! Perjuangan belum selesai. New Semester Begin. Macam biasa, ikut hati kalau boleh nak bawak sekali 8 subjek, tapi kita ni bukan golongan minda kelas pertama, bawak jelah 5. Alhamdulilah, hujung minggu ni kelas dah mula! Nah~ 3rd language Kak Temah, Kak Senah, Kak Bedah, Pak Talib, tergeliat lidah ! Tunggu dan lihat jelah apa yang jadi. Semoga dipermudahkan segala urusan saya. Ameen. 

Secebis sedikit isi hati, semester baru dah bermula, kembali fokus kepada apa yang diinginkan. Ketepikan segala rencah perasaan, menu dalam fikiran, bahan-bahan emosi. Semua tu ketepikan. Sekrang ni, hidup hang dah tambah tanggungjawab, kena pandai handle segala mak nenek yang datang. Kau tu hatinya kecil badan je besar! Sensitip! Kata Kak Biah hujung tanjung tu hah! Lebih baik diam daripada terus berkata-kata, sebab nanti kau sendiri makan hati! Nah! Kak Jeton pulak nak sentapkan kita.... Hahaha. 
Sekarang ni kena pandai handle masa, bila nak cuti, bila nak study, bila nak uruskan hal-hal persatuan dengan kerja office, family dekat rumah. Hamboii~ Cabaran ! Biasalah, dekat mana-mana pun ada. Tahan selagi boleh. Andai satu masa dah tak mampu lakukan, gugurkan salah satu demi kebaikan diri dan terus menyepikan diri anda. TOra datang lagi! HAHAHA! Bukan mudah nak lalui semua benda dalam satu masa, tapi inilah kenyataan, jalan yang kita sendiri pilih dan jalan yang kita sendiri tentukan. Apa jua keputusan kita sendiri yang tentukan. Itu sahaja merepek dari saya! Take care yang sudi membaca blog sampah ni. Daaaa~

1 comment: