Monday, 18 November 2013

Monday is Isnin

Assalamualaikum wbt.

Monday is Isnin. Nah! Translate je dekat google. Oh My Gusi Gigi.! Semalam adalah perkara paling menakutkan yang berlaku. Perkara yang cukup-cukup membuatkan saya "Down" bukan kebawah tapi semangat yang hilang. Semalam sepanjang hari ada di puncak perdana, kelas dari pagi hinggalah ke petang. Alhamdulilah, kelas pagi pensyarah tak masuk, jadi siapkanlah sikit kerja-kerja yang terbengkalai. BEL492? Presentation Skill? Huh! Kalau bahasa melayu takda masalah, memang ku susun ayat seperti A. Samad Said. Nah! Nashriq 3rd Presenter kata Madam Rosza. HAHA! What happen? 1st presenter and 2nd presenter GOOD! NICE! EXCELLENT! 3rd Presenter??? DISASTER! Sorry! English saya memang tak dapat diselamatkan. Sememangnya dari bangku sekolah lagi english tu susah bebenor teman nak semai. Cuma kebelakangan ini, cuba membaca novel berbahasa inggeris, cuba bercakap. Presentation punya tajuk vavavom! The Causes of Homless People in Indonesi, Jemah bawak 3 point Lack of Formal Education, Financial Crisis and Migration from Urban Area to Rural Area. Nah! Ingat senang nak present, baca artikel dah berminggu-minggu. Redo Outline presentation dah berkali-kali. Last! Nashriq your slide presentation full of information. Hmmmm. Down.!Most of you i think fail but some of you do very WELL! Kita dalam kalangan yang fail tu. Well ~ Well~ Well~  Dah memang tak pandai english nak buat macam mana. Haha. Practice Practice and Practice. Sedihlah jugak, tapi benda dah berlalu. So focus on next presentation. Tajuk yang rasa macam melekat di hati ni children song. Hmmm.. Tunggu dan lihat je. Jumpa lagi. :)

No comments:

Post a Comment