Friday, 6 December 2013

Susun Silang Kata

Assalamualaikum wbt. 

Apa khabar? Amboi bersawang sana sini blog ni. Apa khabar Iman? (Ayat Mad dalam blog dia) - Masih mencari Nur dan Kasih dari Allah (jawab dalam hati). Aduhai. Beberapa minggu lagi akan berlangsung majlis perkahwinan abang saya. Stress! Wedding Planner Stress beb! Urus sana sini, dah macam Perunding Perkahwinan yang termahsyur pulak! Adeh~ Dalam kekalutan dengan bermacam benda, sabtu lepas dengan terkocoh-kocoh sebab dah lewat nak ke pejabat, perkara yang tidak diingini berlaku! Oh My Gusi Gigi.! Jatuh dalam bilik air buat kali ke DUA! First time jatuh masa dekat tempat ambil wuduk KLFC! Okay. Lebam kaki kiri, lebam bawah lutut sebelah kanan. Takda yang patah, punggung sebelah kanan until now kalau duduk dekat simen confirm A++ sakitnya. Dekat office wajib ada bantal untuk bersandar. Kesan? Bukan datang hari kejadian. Selang beberapa hari barulah, sakit itu dan ini, seperti biasa, dapatkan injection dan buat medical check up pasal Gout! Dr. Azlina tu tak percaya dengan umur yang masih muda dah ada Gout! So sabtu ni keputusan!Walla~ Sakit penghapus dosa jah! Lalui je dengan sabar, tapi Doktor yang cantik molek itu berpesan, please3x! Jangan jatuh lagi, sebab bonds boleh !#!$@$3 (lari dari landasan kot - tak ingat dah). Mungkin bukan sekarang, tapi masa umur dah meningkat nanti. 

Haip! Lately ni, terkenang-kenang sesuatu sikit. Tengok instagram, tengok gambarlah. Huhu! Be cool! Be strong. Jadi! Jaga kesihatan dan sebagainya. Masih banyak perkara yang belum selesai lagi. Got To Go! Okay Jah! Jumpa lagi dibingkisan lain. 

Semalam tetiba terfikir ayat ni : Apabila sudah tiada baru dikenang, semasa ada? Pabila perlu dicuit. Ok! Babai!

No comments:

Post a Comment