Friday, 7 August 2015

Sekejap

Assalamualaikum wbt... 

"Beb kenapa ni? diam je? kau okay tak ?"

"Aku rasa aku tak okaylah ... A few things masuk dalam otak aku beberapa hari ni ..."

"Why? ceritalah if aku boleh ringankan beban kau?"

"Takpelah, buat masa ini aku handle sendiri apa yang aku fikir. Cuma, aku mengharap tidak akan berlaku lagi perkara yang aku fikiran... Kau tau aku kan beb, mudah sahaja otak aku meliar memikirkan pelbagai benda even benda tu tak termasuk pun dalam list yang aku perlu fikirkan. Hati aku tak sedap start selasa lagi... So benda yang aku fikir tentang hati tak sedap tu, maybe ini lah kot yang nak jadi ..."

"Wey! janganlah nangis, kau ni teruklah.... cool lah! Jom pergi hujung padang tu.. "

"Tah apa yang aku nak tersentuh sangat aku sendiri tak tahu kenapa.. sedangkan benda cool je.. Haisshh.. Aku sendiri tak faham dengan diri aku sendiri... Aku harapa if aku ada salah dan silap atau apa sahaja yang  berlaku, maaf sahajalah yang aku boleh katakan. Sebuah cerita tu tak mungkin bagi aku pengakhirannya macam ni. Inilah aku beb... Aku tak tau nak cerita dekat mana, padang ini jelah tempat aku lepas segala and hope benda tu boleh hilang once aku balik rumah. Hope everything will be fine..."

Gambar Sekadar Hiasan


"Beb! :) Takpelah, bagi masa, masa ni kita tak boleh nak paksa, just follow the flow and just see next chapter apa yang akan jadi. Apa nasihat aku boleh katakan, kau fikir yang baik-baik sahaja... Jangan paksa diri untuk fikir and salahkan diri kau selalu.. If yes kau salah, kau mintak maaf, if bukan adalah kesalahan sesiapa, just ikut putaran masa itu.. Be strong friend... "

"Okay beb! ehem... Kau kentut ek? "

"Hehehe......... Sikit je"

"Kau ni kentut bersepah! Buruk perangai lah kau ni... Dahlah aku nak sambung lari..."

"Okay!! Dah... Dah jangan fikir ye!"

"Okay beb! Thank you"

No comments:

Post a Comment